Skip to content
Home » Кожни обриви – рецепти за лечение с народна медицина.

Кожни обриви – рецепти за лечение с народна медицина.

В основата на заболяването е алергична реакция на организма при въздействието на външни фактори (храна, лекарствени препарати, аерозоли и пр.).

Най-често страдат хора предразположени към алгергични заболявания и прекарали по-рано екзема и невродермити.

Болестта може да се развие след различен период от време при попадане на алергена в организма (от няколко часа до няколко месеца) и се характеризира с остро начало: обривът може да е съпроводен с повишаване на температурата, рязко влошаване на общото състояние.

Първа рецепта: 50 г зимзелен малък се залива с 500 мл бяло вино. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място, като периодично се разклаща. Прецежда се. Взима се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден.

Втора рецепта: корен цикория 100 г, корен репей 100 г, бутрак 100 г, змийско мляко 75 г, бял равнец 75 г, 3 супени лъжици от билковата смес се слагат в емайлиран съд и се залива с 3 чаени чаши вода. Вари се на тих огън под капак 30 мин. Маха се от котлона и се прецежда, разделя се на четири порции и се пие 30 минути преди ядене.

Трета рецепта: корен девисил 100 г, корен репей 100 г, корен цикория 100 г, 3 супени лъжици от билковата смес се слагат в емайлиран съд и се залива с 3 чаени чаши вода. Вари се на тих огън под капак 30 мин. Маха се от котлона и се прецежда, разделя се на четири порции и се пие 30 минути преди хранене.

Четвърта рецепта: корен глухарче 100 г, корен репей 100 г, корен пирей 100 г, 3 супени лъжици от билковата смес се слагат в емайлиран съд и се залива с 3 чаени чаши вода. Вари се на тих огън под капак 30 мин. Маха се от котлона и се прецежда, разделя се на четири части и се пие 30 минути преди хранене.

Пета рецепта против обриви и гнойни пъпки

400 г сушени листа от градински чай се заливат с 4 л вода, сместа се оставя да ври на слаб огън един час, кисне 24 ч., прецежда се и се сипва във ваната (температурата на водата трябва да бъде 36-37о). Лекарството помага и при гнойни пъпки. Лечебният курс трае 12-15 дни. Отварата помага и при деца с подобни проблеми.

Шеста рецепта: смесват се равни количества стръкове от възлесто живениче и трицветна теменуга. Една ч.л. смес се залива с 250 мл вряща вода, оставя се да кисне 20 мин. и се прецежда. Пие се на глътки по една чаша два пъти дневно в продължение на 4 до 8 дни.

Седма рецепта: сварявате ръж и получената отвара пиете вместо вода. Отварата се получава от сваряването на 1 кг ръж в 5 л вода, която се вари в продължение на 5 мин. След 1 седмица обривите изчезват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *