Skip to content
Home » Холецистит – лечение с народна медицина.

Холецистит – лечение с народна медицина.

Възпаление на жлъчния мехур. Често се появява при наличието на камъни в жлъчката, след вирусен хепатит и други инфекциозни заболявания, при хронична инфекция или паразитни заболявания.

За развитието на болестта спомага застоя и изменението на състава на жлъчката.

Началото на болестта е остро. Усеща се интензивна болка в дясното подребрие, която се засилва при движение, кашлица, легнало положение на дясната страна. Болката достига до дясното рамо, лопатката, а понякога дори и до сърцето. Появява се повръщане, телесната температура се повишава. Препоръки:

–    Млечно-растителна диета.

–    Дозирани физически натоварвания.

–    Да не се консумира мазна храна, алкохол, да се избягва преяждане.


Първа рецепта:

плод шипка 100 г, невен 75 г, бял равнец 75 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

Втора рецепта (руска): 
жълт смил 100 г, жълт кантарион 100 г, еньовче 75 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта [ се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда, разделя се на четири части и се пие 1 час преди ядене.

Трета рецепта (руска): 

коприва 100 г, имортела 75 г, мента 100 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставяте термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда, разделя се на четири части и се пие 30 минути преди ядене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *