Skip to content
Home » Натурални средства за лечение на булимия.

Натурални средства за лечение на булимия.

две разновидности на джинджифил
Булимията, която се проявява в бързо хранене и поглъщане на голямо количество храна за кратко време(тъпчене) и нарочно предизвикано повръщане след това, обикновено засяга девойките и жените около двадесет годишна възраст, въпреки че всеки, може да бъде засегнат от това заболяване.


Пациентите, страдащи от булимия, се характеризират с прекомерно хранене последвано от повръщане, гладуване, злоупотреба с лаксативи, диуретици или клизми или прекомерно спортуване.

Джинджифилът е обикновено и ефективно алтернативно средство, използвано за лечение на симптомите на булимия. Много подпомагащи храносмилането и спиращи гаденето хранителни добавки, съдържащи екстракт от джинджифил, чай от джинджифил, пресни или сушени корени от джинджифил, могат да бъдат използвани в естественото лечение на булимията.

Следните билки и растения са сред най-добрите естествени добавки за лечение на булимия:

1. Жълт кантарион с корен от валериан облекчава тревожността, и помага за контрол на емоционалното хранене.
 

2. От коприва е се приготвя традиционно средство за борба с целулита. Той също така елиминира излишната вода от тялото и стимулира кръвообращението.
 
3. Женшенът действа като енергиен стимулатор.
 
4. Корен от глухарче подобрява функцията на черния дроб и метаболизма на мазнините. Листата са естествен диуретик, и са богати на микроелементи, особено калий.
 
5. Люцерната е богата на хранителни вещества, витамини и минерали. Тя също съдържа ензими, които помагат на храносмилането.
 
6. Гимнема, семена от копър, канела, и лененото масло помагат за ограничаване и подтискане на гладът.
 
7. Джинджифилът стимулира кръвообращението, подобрява храносмилането, и служи като енергиен стимулатор. Джинджифилът се използва в азиатската медицина за лечение на болки в стомаха, метеоризъм и диария. Могат да се използват пресни или сушени корени от джинджифил. Джинджифиловият чай и джинджифиловата бира са популярни и лесно достъпни източници на джинджифил. Също таблетки, капсули, тинктури, и масла с джинджифил, екстракти и други търговски източници на джинджифил. Джинджифилов хляб и джинджифилови пръчки са едни от най-добрите хранителни източници на джинджифиловите съставки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *