Skip to content
Home » Морковите са най-ефективни за забавяне на стареенето.

Морковите са най-ефективни за забавяне на стареенето.

Доскоро учените гледаха на бета-каротина като средство За предотвратяване на раковите заболявания. Новите открития показват, че той е отличен антиоксидант, което значи, че “срязва” свободните радикали в разрушаващите клетките молекули чрез разкъсване на техните мембрани, като окисляват техните мазнини и атакуват базисната им генетическа структура.

Сега е напълно изяснено, че бета-каротинът както при хората, така и при животните спомага за укрепване на имунната система. При хората високите дози бета-каротин увеличават броя на т.нар. Т-клетки в имунната система (тези клетки спомагат за образуването на антитела срещу вирусите и други “външни” субстанции). Доказано е, че свободните радикали водят до преждевременно остаряване на човешкото тяло и съдействат за появата на редица опасни заболявания като атеросклероза, високо кръвно налягане, ревматоиден артрит, емфизем, паркинсонова болест, катаракт.
Лекарите са вече оптимисти, че ежедневно по един морков може да спомогне и за забавяне стареенето при хората, тъй като регулира храносмилането. Той е прекрасно лекарство против глисти, перде на очите, белодробен рак и болести на кожата и очите.
Накрая лечебните свойства на моркова могат да бъдат накратко обобщени така:
– отлична храна, спомагаща за блокиране развитието на Рак, особено на рак при тютюнопушене, включително рак на белите дробове;
– отлично средство за понижаване нивото на холестерола;
–  предотвратява запека;
– хората, консумиращи редовно моркови, имат по-добро зрение, хубава и гладка кожа и коса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *