Skip to content
Home » Руло с крем.

Руло с крем.

Продукти за 1 доза: за тестото—4 яйца, 4 с.л. пудра захар. 1 щипка настъргана кора от лимон; за сиропа—2 с. л. кристална захар. 1 пакетче ванилия, 1 с. л. ром: за крема 2 яйца. 2 с. л. захар, 1 12 с. л. брашно, 0,5 л прясно мляко; за поръсване на рулото — 2—3 с. л. ситно счукани орехови ядки.

Жълтъците от яйцата, предвидени за тестото, се разбиват с пудрата захар, докато започнат да се образуват мехури. Прибавят се постепенно брашното и разбитите на твърд сняг белтъци. Тестото се изсипва в намазана ? масло и поръсена с брашно тавичка на пласт с дебелина 1 см и се пече в умерена фурна до светлочервено оцветяване. Като изстине, се залива със сиропа, приготвен от кристалната захар, 5 с. л. кипяща вода, ванилията и рома.

Жълтъците от яйцата, предвидени за крема, се разбиват с 2—3 с. л. хладко мляко и към тях се прибавя брашното. Получената рядка кашица се изсипва на тънка струя и при непрекъснато разбъркване в останалото врящо мляко, подсладено с 2-те с. л. захар. Кремът се вари 5—6 минути и се оставя да изстине, като се разбърква постоянно. Напоеният със сиропа пандишпан се намазва с 1/2 от изстиналия крем и се навива на руло, което се намазва отгоре с останалия крем и се поръсва с ореховите ядки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *