Skip to content
Home » Отслабване на паметта – лечение с народна медицина.

Отслабване на паметта – лечение с народна медицина.

Мечи лук
Екстракт: За да се използва лечебната сила на мечия лук през цялата година, най-добре е да се приготви екстракт, тъй като при изсушаването се губят лечебните му качества. За тази цел се напълва едно шише със ситно нарязани листа или луковици, залива се с 38-40% ракия и се оставя да престои на топло най-малко две седмици. От така приготвения екстракт се взимат дневно 10-12 капки, разредени в чаша вода, разделени на четири приема.

Лечебно великденче
Чай: Една препълнена чаена лъжичка великденче (за една доза) се запарва с чаша гореща йода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на глътки но две чаши чай дневно. За предпазване от атеросклероза е необходимо всяка година за определен период от време да се пие чай от великденче.
Бял имел
Чай: Препълнена чаена лъжичка бял имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза се налива в предварително затоплен термос. Това е отлично лечебно средство за всички увреждания на сърцето и кръвообращението.
Обикновен глог
Чай: Една чаена лъжичка глог (използват се листа и цветове) се запарва с една чаша гореща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. Пият се на глътки по две чаши чай дневно. Екстракт: Равни количества прясно откъснати листа и плодове от глог се поставят в стъклено шише и се заливат с 38—40 % житна ракия. Шишето се оставя да престои на топло най-малко две седмици. От така получения екстракт се взимат от четири до десет капки дневно.
Смесен чай
Смесват се равни количества лечебно великденче и полски хвощ. Една чаена лъжичка от билковата смес (за една доза) се запарва с една чаша гореща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. Пият се на глътки по две чаши чай дневно. За профилактика този чай може да се пие през цялата година, по една чаша дневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *