Skip to content
Home » Лечение на пристрастеност към тютюнопушенето с народна медицина.

Лечение на пристрастеност към тютюнопушенето с народна медицина.

Обикновено при силно нервно напрежение, продължително безпокойство, умора, отрицателни преживявания или каквато и да е стресова ситуация, пушачите увеличават броя на изпушените цигари. Това е особено опасно, защото тютюнопушенето е отрова за сърцето. Никотинът действа съдосвиващо и стеснява коронарните съдове. Пушачите, които страдат от чести сърдечни болки трябва да променят начина си на живот, т.е. да се откажат от цигарите и да се постараят да намалят напрежението в службата или семейството, защото в противен случай рискуват да получат сърдечен инфаркт.

В помощ на онези, на които не достига воля да се откажат от тютюнопушенето е билколечението.
Миризлив аир
Изсушени и нарязани на дребно корени от миризлив аир се сдъвкват бавно. Остатъците не се поглъщат, а се изплюват. Ароматичният горчив вкус на билката намалява желанието за пушене.
Ябълки
Пушачите често изпитват отвращение от ябълки. Това се дължи на взаимодействието на никотина, който се съдържа в лигавицата на червата и плодовата киселина на ябълките и дава неприятно усещане. Ако в продължение на два-три дни се спазва диета с около 20 ябълки дневно, ябълковият курс на лечение създава отвращение от тютюнопушенето.
Орех
Чай от орехови преградки: Вътрешните разделителни преградки на 4-5 ореха се накисват в продължение на 1 ден. На другия ден се сваряват и приготвеният по този начин чай се изпива на празен стомах.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *