Skip to content
Home » Пудинг Сан Суси.

Пудинг Сан Суси.

Продукти за 1 доза: 5 ябълки, 1/2 пакетче (65 г) прясно масло, 3 с. л. кристална захар, отделно — 1 пакетче (125 г) масло, 300 мл прясно мляко, 6 яйца, 140 г брашно, 70 г пудра захар, 2 пакетчета ванилия.
Ябълките се обелват и се почистват от семенната част, нарязват се на кубчета, поръсват се с кристалната Захар и се задушават с маслото (1/2 пакетче), след което се охлаждат.

Млякото се сварява с маслото (1 пакетче) и ванилията. Изсипва се наведнъж брашното и се разбива с дървена лъжица, докато се получи еднородна тестена маса, отделяща се от стените на съда. Тогава съдът се оттегля от огъня и към тестената маса, след като изстине, се прибавят при постоянно разбъркване жълтъците (един по един), 1/2 от пудрата захар и задушените ябълки. Накрая се примесват белтъците, разбити на сняг с останалата 1/2 от пудрата захар. Сместа се изсипва във форма, обилно намазана с масло, и се вари 45 минути на водна баня.
Пудингьт се поднася със студен плодов сироп или със сладък алкохолен сос — винен, конячен, ромов, или с подсладен вани-лов сос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *