Skip to content
Home » Лечение с народна медицина на умора – билколечение.

Лечение с народна медицина на умора – билколечение.

УМОРА 
Лечение с коприва.
Чай: Една препълнена чаена лъжичка коприва (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на глътки до четири чаши дневно.
Състоянията на умора и изтощение зачестяват с напредване на възрастта. В такива случаи се препоръчва копривата да се използва в свежо състояние. Чаят от запарени свежи листа от коприва повишава съдържанието на желязо в кръвта. Приготвя се по описания по-горе начин. Четириседмично лечение с коприва, проведено всяка пролет и есен, действа стимулиращо и укрепващо на организма.
Лечебна лаика
Маслен извлек: Умората в крайниците се отстранява, като преди лягане се намазват леко с масло от лайка. Приготвя се по следния начин: напълва се едно шише с пресни цветове от лайка, които се заливат с олио, така че цветовете да бъдат напълно покрити. Шишето се оставя да престои три седмици на топло.
Мента
Чай: Една препълнена чаена лъжичка мента се запарва с чаша гореща вода, оставя се 1/2 минута да престои и се прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно.
При физическо претоварване върху преуморените крайници се налага топла каша от
Черен оман
Една супена лъжица стрит на прах черен оман се разбърква в чаша гореща вода с няколко капки олио. Получената каша се разстила върху ленена кърпа и се поставя топла върху крайниците. Отгоре се покрива със суха кърпа за запазване на топлината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *