Skip to content
Home » Сърдечен инфаркт – лечение с народна медицина.

Сърдечен инфаркт – лечение с народна медицина.

Инфарктът на сърцето е сериозно заболяване, което се изразява в разрушаване на определен участък от сърдечния мускул. Това се дължи на преустановено кръвоснабдяване на този участък вследствие непроходимост на артерията, която го снабдява с кръв. При пълно запушване на някой от коронарните съдове се стига да „масивен инфаркт“, който обикновено е със смъртен изход. Но ако е запушено само някое съдово разклонение, инфарктът може да протече по-леко. От инфаркт на сърцето боледуват по-често мъжете, и то между 40 и 60-годишна възраст. Предразполагащи фактори са атеросклерозата, захарната болест, затлъстяването, високото кръвно налягане, тютюнопушенето, застоялият живот, постоянното и силно нервно напрежение. Пристъп на ангина пекторис с по-голяма продължителност също може да доведе до инфаркт.

Проявите на сърдечният инфаркт много приличат на тези на ангина пекторис, но болката е по-силна и по-дълготрайна, най-често няколко часа. Чувството за страх е по-силно изразено.

За профилактика на сърдечния инфаркт (или евентуално повторение) се препоръчват същите мерки, както при ангина пекторис.

Смесен чай
10 г пачи очеболец
10 г арника
10 г корени от посевен анасон
10 г кафяво водорасло Фукус
10 г бобени шушулки
10 г лечебен рос о пас
10 г кора от зърнастец
10 г градинско седефче
10 г гръмотрън
10 г дяволска уста
10 г овчарска торбичка
10 г бударииа
10 г исландски лишей
10 г корени от миризлив аир
10 г репей
10 г лечебно глухарче
20 г парагвайски чай
10 г маточина
20 г бял имел
10 г пирей
10 г бял равнец
10 г пача трева
30 г обикновен глог
10 г полски хвощ

Необходимо е билките да са добре размесени. За една чаша чай е необходима една препълнена чаена лъжичка от билковата смес, която се накисва в продължение на 12 часа в чаша в студена вода. Извлекът се загрява, прецежда се и се подслажда с чаена лъжичка мед. Пие се сутрин и вечер на глътки по една чаша.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *