Skip to content
Home » Нарушен сърдечен ритъм – лечение с народна медицина.

Нарушен сърдечен ритъм – лечение с народна медицина.

Когато сърцето не прави повече от 40 удара в минута, съществува опасност от образуване на кръвни съсиреци Вследствие на това е възможно да се получи и запушване на кръвоносни съдове в мозъка. Причина за нарушенията на сърдечния ритъм са сраствания в мускула на сърцето, каквито могат да се получат примерно след прекаран миокардит.
Съществуват и по-безобидни нарушения на сърдечния ритъм, като ускорено биене на сърцето при висока температура (10 удара повече на всеки градус). В този случай нарушението се преодолява лесно, ако организмът е добре трениран. Тогава сърцето може да се справи с кратковременно повишеното натоварване. Това се постига с много движение, закаляване, водни процедури, обтривания със суха четка и дихателни упражнения.


Бял имел
Чай: Препълнена чаена лъжичка бял имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза се налива в предварително затоплен термос. Това е отлично лечебно средство за всички увреждания на сърцето и кръвообращението.
СЪРДЕЧНИ ОПЛАКВАНИЯ 
Смесен чай:
10 г пачи очеболец
10 г арника
10 г корени от посевен анасон
10 г кафяво водорасло Фукус
10 г бобени шушулки
10 г лечебен росопас
10 г кора от зърнастец
10 г градинско седефче
10 г гръмотрън
10 г дяволска уста
10 г овчарска торбичка
10 г бударица
10 г исландски лишей
10 г корени от миризлив аир
10 г репей
10 г лечебно глухарче
20 г парагвайски чай
10 г маточина
20 г бял имел
10 г пирей
10 г бял равнец
10 г пача трева
30 г обикновен глог
10 г полски хвощ

Необходимо е билките да са добре размесени. За една чаша чай е необходима една препълнена чаена лъжичка от билковата смес, която се накисва в продължение на 12 часа в чаша в студена вода. Извлекът се загрява, лреиежда се и се подслажда с чаена лъжичка мед. Пие се сутрин и вечер на глътки по една чаша.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *