Skip to content
Home » Смущения в кръвообращението – лечение с народна медицина.

Смущения в кръвообращението – лечение с народна медицина.

Бял имел
Това е отлично лечебно средство за сърцето при постоянно напрежение. Неговата универсална лечебна сила му дава възможност да регулира кръвното налягане — повишава ниското и понижава високото. Чай: Препълнена чаена лъжичка бял имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза ее налива в предварително затоплен термос.

Бял (обикновен) равнец

Чай: Една препълнена чаена лъжичка билка (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на гладно две — три чаши чай дневно.

Малка шведска горчивка

Вътрешно: Билковата смес пречиства кръвта и стимулира кръвообращението. Профилактично е полезно да се взима сутрин и вечер по една чаена лъжичка шведска горчивка, разредена с вода или чай. Според тежестта на Циркулаторните смущения, дозата може да се увеличи до три чаени,при нужда и до три супени лъжици дневно. В този случай една супена лъжица се смесва с чаша билков чай, половината от който се изпива на глътки 1/2 час преди хранене, а останалата част — след ядене.

Домашно средство
Напоява се със студена вода една малка хавлиена кърпа за ръце, така че да е влажна, без да капе. Поставя се за през нощта върху сърдечната област. Покрива се с парче найлон и със суха кърпа, за да се запази топлината.Препоръчва се също всяка баня да завършва със студен душ или обливане със студена вода. По този начин се стимулира кръвообращението и се повишава работоспособността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *