Skip to content
Home » Лечение с народна медицина на изтощение, замаяност, световъртеж – билколечение.

Лечение с народна медицина на изтощение, замаяност, световъртеж – билколечение.

ИЗТОЩЕНИЕ
Лечение с коприва.
Състоянията на умора и изтощение, както и проявите на умора се дължат на намалено съдържание на желязо в организма. В такива случаи се препоръчва копривата да се използва в свежо състояние. Чаят от запарени свежи листа от коприва повишава съдържанието на желязо в кръвта. Четириседмично лечение с коприва, проведено всяка пролет и есен, действа стимулиращо и укрепващо на организма.
Чай: Една шепа листа от свежа коприва (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Сутрин, половин час преди закуска, се изпива на глътки една чаша от този чай. През останалата част от деня се пият на глътки до три чаши чай. За по-голямо удобство дневната доза може да се приготви наведнъж и да се налее в предварително затоплен термос. Чаят се ние неподсладен. а за по-изтънчени вкусове към него може да се прибави малко лайка или мента.

Лечебна лайка
Вана: Четири шепи цветове от лайка се запарват с гореща вода. оставят се да киснат и след като отварата се прецеди, се прибавя към водата във ваната. Ваната трябва да бъде толкова пълна, че сърцето на къпещия се да бъде над нивото на водата. Продължителността на банята е 20 минути. След това, без да се изсушава, болният се загръща с хавлия и лежи един час, за да се изпоти.
ЗАМАЯНОСТ
Малка шведска горчивка
Външно: Слепоочията, челото, затворените клепачи на очите и участъците зад ушите се намазват с няколко капки малка шведска горчивка, разредени с малко вода. Тази процедура много бързо подобрява общото състояние.
СВЕТОВЪРТЕЖ
Световъртежът не е болест, а симптом на някакво основно заболяване. Световъртежът при пътуване и изкачване на големи височини е безобиден и не е признак на заболяване.
Световъртежът може да продължи от няколко секунди до няколко дни. Кризата може да настъпи внезапно или постепенно. Тежките случаи са съпроводени с гадене, нарушения в зрението, дори с припадъци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *