Skip to content
Home » Хемороиди – рецепта за домашно лечение.

Хемороиди – рецепта за домашно лечение.

зехтин
От хемороиди се оплакват голяма част от съвременните хора, като мнозина не откриват лек за състоянието си години наред. 
Освен традиционните пътища за премахването на болезнените образувания, съществуват опити въру заболяването да се повлияе и чрез не чак толкова радикателни методи, какъвто е например оперативното премахване на образуванията. 

Става дума за рецепти, които предвиждат лечение на хемороиди в домашни условия. 
При болезнени хемороиди може да се приложи следната терапия, която лесно се изпълнява и у дома. Доказано е, че тази смес драстично облекчава предизвиканите от хемороидите неразположения и възпрепятства тяхното разрастване.

Предложената рецепта предвжида приготвянето на смес, съставните части на ко то са студено пресован зехтин и воден ланолин в равни части и 20 капки от тинктура, извлечена от арника, хамамелис, див кестен, каледула. 
В стъклен или пластмасов буркан се добавят всички съствки, след което се разбърква добре. Важно е ланолинът да се размекне и да се смеси с останалтие компоненти. В зависимост от това колко гъст искате да е приготвеният крем, можете да увеличите количеството на ланолина с 1/10, като за сметка на това сложите с толкова по-малко зехтин
След хомогенизацията на съставките мехлемът е готов за употреба, като с цел запазването му за по-дълъг период от време, той се съхранява в хладилник. Приложението му е външно. 
Благодарение на употребата му напливът на кръв във вените се намалява, което го прави ефективен и за лечението на варикозни вени.

снимка: Alex Ex източникlekar.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *