Skip to content
Home » Най-добрите храни, за увеличаване на нивото на тестостеронът и либидото.

Най-добрите храни, за увеличаване на нивото на тестостеронът и либидото.

огромна стрида

Тестостеронът е мъжки хормон, който е много важен за общото здраве и сексуалност(не само при мъжете). Цинкът и витамин B  влияят изключително силно и положително на производството на тестостерон в организма. Този хормон се произвежда главно в мъжките тела (макар да присъства в малки количества и при жените) и не може да  се набави чрез храната, но някои храни могат да стимулират производството на тестостерон. Тук ще изброим няколко храни, които стимулират производството на този мъжки хормон.

Стриди

Стридите са богати на цинк и този минерал, стимулира ефективно производството на тестостерон и сперматозоиди, както и повишава нивото им. Цинкът в тях има множество предимства: той насърчава изграждането на нови клетки, засилва имунната система, стимулира растежът и подобрява мозъчните функции. Стридите са чудесен източник на цинк,  те съдържат също и магнезий, фосфор, витамин D, витамин В12, желязо, мед, селен и др.

блюдо със стриди

стриди със лимон

Мазните риби

Рибата е богата на омега3 мастни киселини и тези мазнини са много важни за производството на тестостерон. В допълнение, сьомгата и сардините съдържат високи нива на витамини В5, В6 и В12, които са от съществено значение за поддържане на добро репродуктивно здраве.

Авокадо

То е богато на витамин В6, който стимулира производството на тестостерон. В допълнение, авокадото съдържа фолиева киселина, която подпомага метаболизмът на протеините и поддържа нервите и кожата здрави. Всъщност, авокадото е единствената храна, която съдържа мононенаситени мазнини.

Чесън
Разбира се тук е подходящо да споменем и чесънът, който е добре известен със стимулиращите си свойства. Чесънът стимулира производството на тестостерон главно заради съдържанието си на сяра  и подобни съединения (на което се дължи и характерният аромат и вкус).Той има стимулиращо действие и върху други системи в тялото, като храносмилателната например, също има и цялостно положително действие върху здравето. Още за свойствата на чесънът.

Аспержи

Аспержи са богати на витамин Е, който се счита за един от най-добрите стимуланти на производството на половите хормони (тестостерон) и може да е много важен за здравословният сексуален живот.

Подходящо е за мъже и жени,  за повишаване нивата на либидото

Банани

Те са храна осигуряваща много енергия. Съдържат бромелаин, ензим, който се смята че подобрява мъжкото либидо. Заради фалическата си форма  те са популярни като афродизиак. Също така те са богати на калий и витамини като рибофлавин, които са необходими за поддържане на високи нива на тестостерон.

Смокини

Смокините са с високо съдържание на аминокиселини, които изследователите смятат че увеличат либидото. Също така е установено, че смокините могат да увеличат вашата сексуална издръжливост

Целина

Целината, е може би една от фантастичните храни източници на сексуална стимулация и енергия, тъй като съдържа андростерон. Това е хормон без мирис освобождаван чрез мъжките потни жлези, който ефективно  възбужда жените.

Бадеми и ядките като цяло

Бадемите са основен източник на незаменими мастни киселини. Те са жизненоважни, тъй като предоставят суровина за производството на хормони при здрав човек.

Кедрови ядки (ядивните семена от кедровите дървета)

Тези ядки са богати на цинк , а цинкът е необходим за поддържане на мъжката потентност, кедрови ядки са били използвани в продължение на много години, за  стимулиране на либидото.

Сьомга и други мазни риби

Друг добър източник на основните витамини В5, В6, В12, всички от които са важни за поддържане добро репродуктивно здраве.

Дамиана за високо либидо

Дамианата е малък храст с гладки, бледо зелени листа с овална форма и ароматни жълти цветя. Тя расте в Мексико и Централна Америка. Дамианата (или Turnera diffusa) се счита, че помага при импотентност,  за намаляване на тревожността, насърчаване на общото благосъстояние и  действа като сексуален стимулант за мъже и жени.

Това растение традиционно се използват като афродизиак за мъже и жени в Централна Америка, защото то се стреми да възстанови балансът на хормони в тялото и също така има   цялостни стимулиращи свойства.

Още естествени начини за повишаване на тестостеронът можете да намерите в тази статия: Увеличаване на ниски нива на тестостерон.

Яйца

Те са друг източник на витамини (B5 & В6), и двата от които противодействат на стреса и разстройване на хормоналният баланс, и двата витамина са от решаващо значение за пълноценното либидо. Високите нива на стрес са добре известна причина за ниска сексуална енергия.

Босилек

Босилекът се използва за стимулиране на желанието за секс и засилване на женската плодовитост.

Кафяв ориз, сирене и Пуйка

Тези храни са най-добрите източници на цинк. Производството както и нивата на тестостерон в тялото е зависимо от цинкът, това важи за мъжкото и женското либидо и желание за секс.

Черен дроб

Една обикновенна храна, която може да увеличи слабо или понижено либидо. Добър източник на глутамин.

Включването на тези храни в менюто ви много скоро ще доведе до положителен ефект, тъй като нивото на тестостерон в тялото ви ще повиши вашата сексуалност, и ще подпомогне общото ви здравословно състояние.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *