Skip to content
Home » Кисело мляко – ефикасно средство против артрит.

Кисело мляко – ефикасно средство против артрит.

Помага ли киселото мляко за борба със артритът?

Киселото мляко е млечен продукт и най-нови изследвания показват, че киселото мляко и другите млечни продукти, могат действително да бъдат от полза за  лечение и предотвратяване на артритни заболявания. Киселото мляко съдържа полезни бактерии и има предимството пред другите мречни продукги ,  че хора с непоносимост към лактоза могат да  го консумират без проблеми. Полезните бактерии, известни като пробиотици спомагат за унищожаване на лошите бактерии, дрождите и плесените в храносмилателната система като така ги държат под контрол. Един свръхрастеж на лошите бактерии и дрождите в храносмилателната система се нарича дисбактериоза и е свързан с появата на ревматоиденият артрит, като основна причина за това е нарушеното абсорбиране на хранителни в-ва и главно калций(недостатъчно или прекомерно абсорбиране, в зависимост от обстоятелствата).

снимка: wikipedia

Храненето с кисело мляко само по себе си ще доведе до увеличаване на теглото. Много експерти препоръчват, че трябва да се консумират три порции млечни продукти всеки ден, за да получите достатъчно калций за здрави кости и предотвратяване на артритни състояния. Една чаша кисело мляко е равно на една порция.

1 thought on “Кисело мляко – ефикасно средство против артрит.”

  1. Стоян Иванов

    Явно киселото мляко е универсален лек срещу редица заболявания, а и помага за предпазване от такива. Напълно съм съгласен с такова твърдение.

    Поздрави, Стоян.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *