Skip to content
Home » Хемороиди – домашни, натурални средства за лечение на хемороиди.

Хемороиди – домашни, натурални средства за лечение на хемороиди.

червена боровинка
Ако страдате от хемороиди, винаги е по-добре да се използват естествени, натурални и домашни средства отколкото хирургични процедури. Изброените по-долу методи за лечение на хемороиди са евтини,  лесно достъпни и някои дори могат да се намерят и приготвят в кухнята. Освен това, те действат укрепващо на стените на вената в аналната област и техният ефект трае по-дълго. Тези натурални, домашни средства имат много предимства и ползи за здравето освен , че лекуват хемороиди,  затова, защо не ги изпробвате поне веднъж. Ето някои сигурни  методи за лечение на хемороиди, които са изключително ефективни. 

Компрес със червена боровинка.  

Взимат се четири чаени лъжички сурови червени боровинки и  се смилат(може с пасатор, кухненски робот или мелачка за месо, с каквото разполагате), докато се образува гладка смес. Изсипете една супена лъжица от тази смес върху парче марля и го притиснете върху поразеният от хемороиди анус за един час. Можете да го държите притиснато на мястото с чифт стегнато бельо. Повторете процедурата, ако болката продължава. 

 

Свещичка с лук и чесън. 

Лукът и чесънът имат такива свойства, които унищожават бактериите в засегнатата област, укрепват  увредените вени, и намаляват възпалението. Това което трябва да направите, е да обелите една скилидка чесън или да отрежете парче лук с размер на една скилидка чесън и я поставете в ануса, преди да си легнете. Парчетата лук или чесън ще бъдат премахнати естествено на следващата сутрин, когато отидете до тоалетната. Не използвайте този домашен метод на лечение, ако страдате от кървящи хемороиди

Масло от дъхаво мушкато и бадемово масло.

Смес от масло от дъхаво мушкато и бадемово масло има охлаждащ и успокояващ ефект върху засегнатото място и убива микробите коио могат да причинят инфекция. Тази смес също така  ви помага да  се движите без да натоварвате прекалено засегнатото от хемороиди място. Нанесете сместа с пръсти, върху засегнатата област преди да си легнете. 


Сок от лимон

Този лек не се прилага локално върху болната област. Той е предназначен за консумация през устата, което е чудесно и още по приятно! Без да премахвате кожата на лимонът, го разделете на четири части и го сварете за петнадесет минути в половин литър вода. Пийте чаша от този сок веднъж на ден, охладен, разбира се.

снимка: David Kitchenham

Хемороиди в начални фази на развитие могат да се излекуват и чрез консумирането на много плодове и зеленчуци, като особено ефективен за целта е морковът, под формата на сок или с директна консумация. Също е важно да спазвате здравословен начин на живот и хранене, за да позволите на вашето тяло да се излекува само.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *