Skip to content
Home » 10 най-ефективни упражнения за отслабване.

10 най-ефективни упражнения за отслабване.

Ето няколко ефективни упражнения, които наистина ще ви помогнат да отслабнете и да сте във добра физическа форма. Ще е добре да изпълнявате тези упражнения редовно по възможност. 
тичане с кучета сред природата
Кардио упражнения, които горят калории
1. Степ аеробика
Аеробиката е популярен начин да отслабнете, особено за жените. Тя се изпълнява на фонът на енергична музика. Насочена  е главно към краката, ханша и бедрата, където е най-голямото натоварване. Аеробиката е подходяща за почти всеки. Хората с травми,  трябва да се консултират първо с  лекар. Можете да изгорите до 400 калории за 30 минути по този начин. 


2. Бързо ходене

Това е по-малко интензивно упражнение от кардио упражненията. Така можете да изгорите около 180 калории за 30 минути. 
3. Плуване
Това е упражнение за цялото тяло и също така е приятно и забавно за изпълнение. Можете да изгорите до 400 калории за 30 минути с плуване. 
4. Фитнес упражнения
Фитнес упражненията са един от най-популярните начини да отслабване и  добиване на цялостен тонус за тялото. Можете да използате личен треньор  за да ви помогне да постигнете  вашите цели в отслабването по ефективно. 
5. Колоездене
Може да бъде стационарен велоергометър или каране на колело на открито и е чудесно кардио упражнение полезно за сърцето и за цялото тяло. Този спорт е още по-забавен, ако сте в група с приятели. 
6. Скачане на въже
Едно от най-простите, но  и най-ефективни упражнения. Само за 15-20 минути можете да имате  една обща  и цялостна тренировка  на тялото. Можете да правите това упражнение от дома си или където пожелаете. 
7. Кростренажор( или друг вид тренажор) 
Това е също много добро кардио упражнение което спада към фитнес тренировката и е чудесен начин за изграждане на издръжливостта. За 30 минути можете да изгорите 300 калории. 
8. Бягане
Тичането може изгори огромно количество калории. С бягане можете да изгорите  300 калории за 30 минути. 
9. Спринтово бягане 
Спринтовото бягане също е много интензивно упражнение, което гори големи количества енергия и калории от вашето тяло. Ако се прави в комбинация с  нормално бягане и джогинг, резултатите ще са невероятни. 
10. Гребане
Гребането е  идеално кардио упражнение, при което се работи главно с ръцете и затова е много подходящо за горната половиа на тялото. С гребане ще изгорите 300 калории за 30 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *