Skip to content
Home » Възпалена кожа на лицето, лекуване – рецепта на Ванга.

Възпалена кожа на лицето, лекуване – рецепта на Ванга.

1. Чрез прилагането на мъх на възпаленото място, като мъхът е събран от камъни, които се измиват с течаща вода.

2. Ако възпалението се разпространява по кожата, Ванга предлага за лечение свинска кожа или сланина смесена с тръпчиво вино, което се вари, като преди това във виното се сварят листа от цвекло. Пропорцията е: 50 г от свинската кожа и 100 г листа от цвекло се слагат в 200 г вино.

3.    Лечение чрез различни билкови смеси.

 4. За лечението на това заболяване Ванга успешно използва смес, приготвена от оловен окис (50 г) с изцеден сок от седефче (100 г), розово масло (50 г) и восък (35 г).

5. С облекчаващо действие са соковете от зеленчуци, като изцеден сок от градинска тученица, тиква, цикория, и по-специално сок от черно кучешко грозде. В прахообразна форма, тези лекарства могат да се използват като превръзка върху областта на възпаление.

6. Още едно добро средство е изцеденият сок от живовляк, восъчният мехлем със студена вода, и  гъба напоена със студена вода с оцет.

7. Ако има признаци на екзема, Ванга смята че е подходящо да се направи пилинг със мехлем от добре сварени и смлени овесени ядки разредени и смесени с оцет и водна леща.

8. Много добро средство също е поветицата. Тя може да се приложи в началото и в краят на заболяването.

9. Ако възпалението преминава в туморни образования, на засегнатата област се прилага превръзка с ечемичено брашно и поветица.

10. Ако са налице признаци на нагнояване, е необходимо да се приложи леща, приготвена с розово масло.

11. Често болката ще се успокои от сладко вино смесено с розово масло в съотношение 1:1.

12. За лечение на възпалението Ванга прилага превръзки от кондензиран гроздов сок и една малка част от восък върху вълнен плат.

13. Вълна напоена с ланолин, гъба напоена с вино или оцет със студена вода също облекчават състоянието.

14. Когато се образува тумор, е необходимо да се използват средства като копър, лайка, бяла ружа, ленено семе.

15. При подуване се прилагат превръзки с  накиснати хлебни трохи и намазване на кожата около подуването с охлаждащ мехлем.

Със сигурност това са добри средства от народната медицина против възпалена кожа на лицето, но е препоръчително да се използват заедно със предписанията и посещенията на съответните лекари специалисти по кожни заболявания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *