Skip to content
Home » Вечна младост за десерт?

Вечна младост за десерт?

Подмладяващата козметика с добавени съставки като антиоксиданти, колаген и еластин е отдавна познат подход във борбата за вечно млада кожа. А как ще ви прозвучи  да смесите удоволствието от вкусната храна със споменатите по-горе съставки? – Това е новата  ултрамодерна тенденция която се задава.

Например в Япония, в някои ресторанти можете да намерите ястия с добавка на колаген. Този  вид протеин обикновено се произвежда естествено от тялото и придава на кожата здравина и еластичност като така осигурява и защита срещу стареене.

Но някои експерти смятат че допълнителният прием орално чрез храната ще засили тези ефекти.
 
 
В едно необичайно меню в стил “Яжте за да останете млади”, например присъства кифла пълна с колаген и шоколадова глазура, както и салата от морски водорасли с добавени колаген и еластин под формата на пикантен сос. Въпреки това, учените не споделят тези виждания, те са на мнение, че кожата е малко вероятно да се възползва и да усвои колаген чрез перорален прием. Според тях, колагенът (който е вид белтък), се  разгражда в организма до аминокиселини, както например месото и рибата.Затова е най-добре желаещите да запазят своето здраве и младост да консумират храни богати на естествен колаген, като например –  мляко, млечни продукти и риба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *