Skip to content
Home » 20 съвета за да изглеждате млади и здрави.

20 съвета за да изглеждате млади и здрави.

Ако се притеснявате за напредващата ви възраст, и искате да избегнете проблеми като застаряването и появата на бръчки , опитайте тези съвети и ще запазите своят млад и здрав вид. 

1. Наспивайте се добре за да сте красиви. 
 
Сънят е много важен за доброто здраве и ще ви помогне да запазите кожата си красива. Ако искате да се постигнете това ще трябва да имате поне 6-8 часа сън на денонощие. Достатъчното количество сън помага за регулиране на метаболизмът на тялото и това е естествен начин да останете млади по дълго.  
2. Упражнения/тренировки/спорт 
 
Редовното спортуване е много важно за да имате добро здраве. Ако се възползвате от  това занимание всекидневно, тялото ви ще остане активно и ще функционира правилно.  

3. Маслините са средство против стареене
 
Зелените маслини имат естествен природен потенциал да се борят срещу факторите водещи до стареене, затова е препоръчително да се храните ежедневно с маслини, ако искате да изглеждате по-млади. 

4. Яжте плодове и зеленчуци 
 
Плодовете и зеленчуците са директно свързани с кожата и здравето. Редовното консумиране на достатъчно количество плодове и зеленчуци ще ви гарантира свежа и млада кожа.  

5. Използвайте слънцезащитен  крем 
 Слънцето е враг на кожата. Прекаленото излагане на слънце води до обезводняване и изсъхване на кожата. Тъй като нашата кожа е по-уязвима от другите части на тялото, тя се нуждае от допълнително внимание. Прилагането на добри слънцезащитни средства и кремове, според вашият тип кожа, преди да излезете на слънце, ще ви предпази от слънчеви изгаряния.  
6. Избягвайте пушенето 
 
Пушенето е вредно за здравето. То вреди на кожата; според медицински изследвания пушенето повишава коефициентът на стареене до 45% при пушачите, за разлика от непушачите. Избягвайте пушенето и ще останете  здрави и млади.  
7. Пийте много вода 
 
Приемайте голямо количество вода, за да запазите свежа кожата си. Водата помага да се хидратира кожата и премахва вредните вещества от тялото. 
8. Бъдете щастливи 
 
Стресът не само нарушава  психическото ви здраве, но и общото здравословно състояние. Тези, които винаги остават доволни и  избягват стреса, изглеждат млади и здрави. 
9. Направете си балансирана диета или хранителен режим.
 
Направете си балансирана диета, която съдържа всички витамини и минерали, ако искате да живеете здравословен  живот. 
10. Използвайте естествени продукти за вашата кожа 
 
Използвайте природни и биологични продукти за вашата кожа. Използвайте продукти за грижа за кожата, които съдържат натурални съставки и билки.
 
11. Редовно използвайте витамин Е. 
 
Витамин Е е един от най-ефективните хранителни елементи  в борбата против стареенето . Използвайте го
редовно в ежедневната си диета , консумирайте храна която е богата на витамин Е. Дори и да използвате продукти за грижа за кожата, предпочитайте тези, които се обогатяват с витамин Е.  
12. Използвайте Ретинол А, най-чистата форма на витамин А 
 
Използвайте ретинол А, който е най-чистата форма на витамин А. Той е най-доброто нещо за намаляване на бръчките и проблемите по кожата.  
13. Прилагането на пресен ябълков сок върху кожата отстранява и намалява бръчките ефективно
 
Прилагането на прясно изцеден ябълков сок върху кожата  всеки ден,  е много полезно за премахване на  бръчки , разбира се прилагайте този метод заедно със вътрешно приемане(пиене) на ябълковият сок .  
14. Глицерин, лимонов сок и розова вода 
 
Вземете глицерин, лимонов сок и розова вода в равни количества. Смесете ги добре и го прилагайте ежедневно върху лицето, ръцете и шията, преди лягане през нощта. Това решение е много ефективно за постигане на млада кожа.  
15. Гел от Алое Вера
 

Нанесете  гел от Алое Вера върху лицето, шията и ръцете си. Оставете го да изсъхне за 20 минути, след което измийте лицето си с прясна, студена вода. Ще видите видима разлика. Ако имате суха кожа след това може да добавите витамин Е (масло) в този гел и го разбъркайте добре
16. Правете си парна баня 
 
Правете парна баня най-малко веднъж на седмица, като по този начин тялото ви ще се запази здраво и ще имате млад и свеж вид.  
17. Мислете положително
 

Вашето психично здраве влияе директно върху физическото ви здраве. Позитивното отношение към живота и мисленето положително,  е начинът, по който да запазите и поддържате цялостното си здраве.  
18.Правете си сутрешна разходка, всяка сутрин
 

Ставайте рано сутрин и  правете сутрешна разходка всеки ден. Свежият въздух рано сутринта и  ходенето пеша е най-ефективно за постигане на добро здраве и свежа кожа.  
19. Яжте моркови

Морковите съдържат бета-каротин, и естествени съставки, които се борят срещу бръчките и  проблемите на кожата. Яжте най-малко един морков дневно, ако искате да изглеждате и да бъдете млади. 
20. Яжте сладки картофи
 
Сладките картофи съдържат също много бета-каротин и анти-оксидантен агент. Така че продължавайте да го използвате, за да  избегнете бръчките.
Това са прости и лесни за следване съвети. Опитайте ги и ги следвайте редовно и така ще 
останете млади н здрави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *