Skip to content
Home » 5 важни съвета за да имате красива и здрава кожа.

5 важни съвета за да имате красива и здрава кожа.

Понякога липсва кратка и полезна информация за грижа за кожата или е трудно да се намерят подходящи и лесни за следване съвети, които да ви помогнат да се грижите за кожата си ефективно. Много хора харчат огромни суми пари за добри продукти за грижа за кожата, които обещават  постигане на желаните резултати.Ако следвате полезните съвети за грижа за кожата  изброени по-долу, няма да имате нужда от всички тези продукти за разкрасяване,които са пълни с химикали, за да имате красива кожа.

* Съвет 1 – упражнения. Един от най-добрите съвети за грижа за кожата гласи,че за да имате лъскава и красива кожа и ясно лице трябва да се упражнявате(тренировки,спорт…) редовно. Само погледнете хората, които спортуват и ядат здравословна храна – кожата им свети! Причината, поради която това се случва е проста – тялото ви освобождава много токсини чрез изпотяването, когато тренирате. В резултат тези токсини не се появяват на кожата под формата на кожни проблеми.

* Съвет 2 – Да се консумира правилната,здравословна храна. Добър съвет за красива и здрава кожа е отказ от нездравословна храна. Вместо това яжте храни, които са богати на протеини (сирене, мляко, грах, боб и т.н.), витамин А (моркови, спанак, яйчен жълтък), витамин С (цитрусови плодове, броколи, зеле и др.) Морков е чудесна храна за здрава кожа,  всички те правят кожата на лицето да изглежда по-млада. Така че яжте здравословна храна и не забравяйте, че кожата ви отразява начина, по който се храните.

* Съвет 3 – намаляване на стреса. Друг полезен съвет за здрава кожа е избягването на стреса или правенето на нещо, което може да намали нивото му. Стресът причинява много от увреждането на кожата, затова трябва да се намери практичен начин да се намали стресът на който сте изложени. Това може да бъде йога и медитация, почивка или една спокойна вечер с  здравословна храна и хората, които обичате до вас.

* Съвет 4 – Ограничете излагането слънчева светлина.Не трябва да се прекалява с излагането на слънце. Слънчевите бани могат да бъдат полезни защото подобряват функционирането на клетките на кожата и осигуряват тялото с жизненоважният витамин D. Но прекарването на твърде много време на слънце, влияе по скоро негативно на вашата кожа и причинява изсъхване на кожата и преждевременно стареене. За да защитите кожата си от прекалено много слънце,намалете излагането на слънце или използвайте слънце защитни продукти(кремове и др.) с широк коефициент на защита.

* Съвет 5 – Мийте си ръцете.Доказан факт е, че ръцете ви са най-големите врагове за кожата на лицето. Ето защо един от най-важните съвети за грижа за кожата на лицето е този – измивайте ръцете си по-често. Също така, избягвайте да докосвате лицето си, защото, когато го направите, пренасяте бактериите от ръцете си на лицето си. Следваите тези съвети за грижа за кожата и ще имате ясна и красива кожа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *